Dec 4, 2012

Segment : My Favorite Post 2012

Assalamualaikum w.b.t.


Alhamdulillah..syukur sangat sebab diberi nadi untuk terus bernafas di muka bumi ni. Ok, jom sama2 kita practice kan diri kita dengan ucap Alhamdulillah tiap kali lepas bangun tidur selain daripada baca doa bangun tidur.. :)

Okey, ni first time nak masuk competition yang memang menarik bagi saya. Tentang my favourite post for 2012. Sebelum ni memang banyak tengok deretan contest kt dashboard, tapi tak berapa minat nak join sebab kebanyakannya lebih kepada nak menambah bilangan follower. bukan tak nak tambah bilangan follower, tapi biarlah mereka follow blog kita dengan kerelaan hati mereka sendiri. and biarlah follower yang baca post kat blog kita mendatangkan manfaat and faedah kat diri follower tu sendiri.

eh, takut terlari topik pulak, nanti organizer segment ni tengok, mana favourite postnye???hehe

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim...favourite post saya sepanjang tahun 2012 ni adalah post yang bertajuk 'Stay Strong Gaza'. Bukan sebab ramai pengomen, bukan sebab ramai yang view..tapi sebab saya rasa semua orang especially muslim wajib ambil tahu tentang isu di Palestin/ Gaza ni. Ni bukan isu human right semata mata, tapi ia juga merupakan isu akidah kita. Saya nak reader faham dan hayati yang tanggungjawab kita mempertahankan Palestin, iaitu tempat yang berdiri megahnya Masjidil AQSA adalah sangat2 penting sebab di sana kan tempat kiblat pertama umat Islam sebelum dipindahkan ke Makkah.  Jadi, kita as a muslim and mukmin yang telah mengaku Allah adalah Tuhan yang satu dan Muhammad pesuruh-Nya tak kan gagal mempertahankan bumi palestin tu.. :").. dan satu lagi kenapa ianya merupakan favourite post saya sebab saya nak semua reader bukan sahaja buka mata pancaindera, tetapi buka mata hati seluas-luasnya yang betapa sengasaranya saudara mara kita di sana mempertahan kan bumi anbiya' tu daripada di tindas oleh zionis laknatullah. Mungkin dengan segmen my favourite post ni akan buka lagi mata hati reader untuk teruskan berdoa dan ambil tahu tentang isu yang terjadi di sna. Ya, kita mungkin tak dapat berjihad bermati-matian seperti saudara kita di sana..Tapi, kita boleh berjihad dengan terus menembakkan peluru-peluru doa kita untuk memberi kemenangan pada Islam dan menjatuhkan zionis laknatullah. Dan lagi satu..mungkin dengan post ni diharapkan dapat menyeru reader pentingnya kita boikot barangan israel sebab sumber utama orang israel adalah ekonomi mereka. So, jomlah kita sama2 melumpuhkan ekonomi mereka dengan memboikot barangan mereka. Wallahua'alam.. Itu saje kenapa saya katakan 'Stay Strong Gaza' merupakan favourite post saya.

Thanks to Anisa Corner sebab anjurkan segmen ini.. :)

Sekian, wassalam..thanks for reading.. :)

11 comments:

ANa Ahmad said...

kamu di tag
http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

Hani Uzmaa said...

Good luck ^_^

Anisa Anuar said...

kita ada pandangan yg sama pasal segmen penuh tambahkan follower..mukadimah yg saya rasa nak tulis sebenarnya..hehehe

betul tu..pengetahuan pasal Gaza tempoh hari perlu kita beritahu..dengan medium blog boleh dapat membantu..saya suka pilihan awak ni..

terima kasih sebab join segmen saya..salam perkenalan..dan teruskan berblog yea..

nur khalilah hassan said...

hani uzmaa > tq dear.. :)

Nisa > nmpknya pemikiran kita sama..hehe.. tq coz sudi mnjengah ke sini and anjur segmen ni..slm prkenalan juga.. :)

Engku Muzahadin said...

Sy pun ada tulis ttg Palestin dan Video Innocent Of Muslim. Antara entri kegemaran sy utk thn ni. Kita tak dpt serati mrk di sana, sekurangnya kita gunakan mata pena utk suarakan bantahan..Follow sini dr segmen yg sama.

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dr segmen yang sama...

hehee...kalau tak keberatan ..jom la join segmen ayu pulak yer...hehehe..ada linknyer kat bawah ni...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/11/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2012.html

nur khalilah hassan said...

engku muzahadin > tq ats pndngn..yup, stuju sngt..dakwah sngt meluas..gunakn medium ni sbg wadah jihad kita..insyaAllah.. :)

nur khalilah hassan said...

AyuInsYiraH > tqvm awk.. :).. InsyaAllah, sy akan kunjung blog awk.. :)

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 219 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

Sebagai tanda kenang-kenangan antara blogger (^_^)

Jika ada masa yang lapang , saya Blogwalking ke blog awak

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com

Mohd Lokman Bin Ramli said...

datang melawat dari segmen yg sama.. ^_^
post yg menarik..
http://lokmanramli.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

nur khalilah hassan said...

InsyaAllah..tq.. :)

Dec 4, 2012

Segment : My Favorite Post 2012

Assalamualaikum w.b.t.


Alhamdulillah..syukur sangat sebab diberi nadi untuk terus bernafas di muka bumi ni. Ok, jom sama2 kita practice kan diri kita dengan ucap Alhamdulillah tiap kali lepas bangun tidur selain daripada baca doa bangun tidur.. :)

Okey, ni first time nak masuk competition yang memang menarik bagi saya. Tentang my favourite post for 2012. Sebelum ni memang banyak tengok deretan contest kt dashboard, tapi tak berapa minat nak join sebab kebanyakannya lebih kepada nak menambah bilangan follower. bukan tak nak tambah bilangan follower, tapi biarlah mereka follow blog kita dengan kerelaan hati mereka sendiri. and biarlah follower yang baca post kat blog kita mendatangkan manfaat and faedah kat diri follower tu sendiri.

eh, takut terlari topik pulak, nanti organizer segment ni tengok, mana favourite postnye???hehe

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim...favourite post saya sepanjang tahun 2012 ni adalah post yang bertajuk 'Stay Strong Gaza'. Bukan sebab ramai pengomen, bukan sebab ramai yang view..tapi sebab saya rasa semua orang especially muslim wajib ambil tahu tentang isu di Palestin/ Gaza ni. Ni bukan isu human right semata mata, tapi ia juga merupakan isu akidah kita. Saya nak reader faham dan hayati yang tanggungjawab kita mempertahankan Palestin, iaitu tempat yang berdiri megahnya Masjidil AQSA adalah sangat2 penting sebab di sana kan tempat kiblat pertama umat Islam sebelum dipindahkan ke Makkah.  Jadi, kita as a muslim and mukmin yang telah mengaku Allah adalah Tuhan yang satu dan Muhammad pesuruh-Nya tak kan gagal mempertahankan bumi palestin tu.. :").. dan satu lagi kenapa ianya merupakan favourite post saya sebab saya nak semua reader bukan sahaja buka mata pancaindera, tetapi buka mata hati seluas-luasnya yang betapa sengasaranya saudara mara kita di sana mempertahan kan bumi anbiya' tu daripada di tindas oleh zionis laknatullah. Mungkin dengan segmen my favourite post ni akan buka lagi mata hati reader untuk teruskan berdoa dan ambil tahu tentang isu yang terjadi di sna. Ya, kita mungkin tak dapat berjihad bermati-matian seperti saudara kita di sana..Tapi, kita boleh berjihad dengan terus menembakkan peluru-peluru doa kita untuk memberi kemenangan pada Islam dan menjatuhkan zionis laknatullah. Dan lagi satu..mungkin dengan post ni diharapkan dapat menyeru reader pentingnya kita boikot barangan israel sebab sumber utama orang israel adalah ekonomi mereka. So, jomlah kita sama2 melumpuhkan ekonomi mereka dengan memboikot barangan mereka. Wallahua'alam.. Itu saje kenapa saya katakan 'Stay Strong Gaza' merupakan favourite post saya.

Thanks to Anisa Corner sebab anjurkan segmen ini.. :)

Sekian, wassalam..thanks for reading.. :)

11 comments:

ANa Ahmad said...

kamu di tag
http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

Hani Uzmaa said...

Good luck ^_^

Anisa Anuar said...

kita ada pandangan yg sama pasal segmen penuh tambahkan follower..mukadimah yg saya rasa nak tulis sebenarnya..hehehe

betul tu..pengetahuan pasal Gaza tempoh hari perlu kita beritahu..dengan medium blog boleh dapat membantu..saya suka pilihan awak ni..

terima kasih sebab join segmen saya..salam perkenalan..dan teruskan berblog yea..

nur khalilah hassan said...

hani uzmaa > tq dear.. :)

Nisa > nmpknya pemikiran kita sama..hehe.. tq coz sudi mnjengah ke sini and anjur segmen ni..slm prkenalan juga.. :)

Engku Muzahadin said...

Sy pun ada tulis ttg Palestin dan Video Innocent Of Muslim. Antara entri kegemaran sy utk thn ni. Kita tak dpt serati mrk di sana, sekurangnya kita gunakan mata pena utk suarakan bantahan..Follow sini dr segmen yg sama.

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dr segmen yang sama...

hehee...kalau tak keberatan ..jom la join segmen ayu pulak yer...hehehe..ada linknyer kat bawah ni...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/11/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2012.html

nur khalilah hassan said...

engku muzahadin > tq ats pndngn..yup, stuju sngt..dakwah sngt meluas..gunakn medium ni sbg wadah jihad kita..insyaAllah.. :)

nur khalilah hassan said...

AyuInsYiraH > tqvm awk.. :).. InsyaAllah, sy akan kunjung blog awk.. :)

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 219 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

Sebagai tanda kenang-kenangan antara blogger (^_^)

Jika ada masa yang lapang , saya Blogwalking ke blog awak

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com

Mohd Lokman Bin Ramli said...

datang melawat dari segmen yg sama.. ^_^
post yg menarik..
http://lokmanramli.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

nur khalilah hassan said...

InsyaAllah..tq.. :)