Aug 13, 2013

iftar with dena bahrin

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt!iftar dengan dena.Lama lak tak hupdate belog. Bukannye sibuk sangat pown! Dah raya keenam terhegeh2 nak hupdate tentang puasa an! Hahah. Rindu sebenarnye ngan pose lagi. Alhamdulillah, kita masih lagi diberi peluang sambut raya Aidilfitri dan jugak abehkan ibadah puasa sebulan. Doakan moga ada lagi peluang untuk dipertemukan lagi dengan Ramadhan yang akan datang. InsyaAllah! Dan moga2 amalan kita masa Ramadhan lalu dapat dipertingkatkan dan istiqamah pada bulan-bulan yang seterusnya.

Sebenarnya nak cerita masa 17 Ramadhan 1434 yang lalu ni..hehe..lama punya ceritakan.. tapi masih baru lagi dalam ingatan.  Apa tidaknyaaa..saya jumpa dengan favorite blogger saya lah! Dena Bahrin! Dapat jugak jumpa adik comel tu plus dah jadi ummi saif tau! Sebenarnya jumpa dena bukanlah kebetulan..tapi sebenarnya atas satu event iftar yang dikendalikan oleh sahabatonlineshop.  Haa..krew2 diorang ni sangt2lah peramah dan sempoi. Iftar ni di cosy palace, wangsa maju! Sangat best tempatnya!


Alhamdulillah, got the lacey shawl from Miasweetopia

Ni lah tempat cosy place tu. Sangat best dan selesa. Hidangan buffet dia pun banyak sangat. Memang best. Kalau korang nak pergi tempat ni kat Wangsa Maju. Hidangan dia pun sedap jugak. So memang tak rugi sangat. Sorang dewasa dalam rm39++. Untuk kanak-kanak tak ingat pulak bape. Masa saya pergi iftar with dena bahrin ni saya ditemani kawan baik saya. So tak de lah rasa malu2 kucing masa event tu kalau p sengsorang kan. Hehe

Alhamdulillah, got the super duper comfy and best jubah dress called Rania dress from RayyanHaya

Finally, dapat jugak jumpa dena! Dena memang sempoi dan peramah. Sembang2 dengan dia rasa macam dah lama kenal. Terus dena follow ig kita tau. Hehe. Memang seronok sembang2 dengan dena. Tambah2 lagi masa iftar tu duduk sebelah dena je kan! Lagi lah syok menyembang. Hehe. Plus dapat kengkawan baru yang memang super peramah. Tu yang best. Jumpa ramai kenalan baru dan share cerita masing2.


Tu dia..antara kawan2 baru yang saya jumpa masa iftar dengan dena. Masa tu pun sembang dengan diorang rasa macam dah lama kenal.


K. Nih amek dari ig dena.


Orite, last but not least. Hope ukhwah dengan kawan2 yang baru jumpa ari tu kekal sampai bila2.dan dapat jumpa dena lagi! Hehe. Next? mungkin aisyah shakirah lak! Okey. Till then!

Tq sesangat kamu yang comel2 baca entry nih!

Ntah ape rupenye update gune mobile ni. Macam dah celaru je..huhu..

Akhir kata, selamat hari raya. Maaf zahir dan batin everyone!

P/s : dihari kita bergembira ni, masih lagi ada insan yang yang memerlukan doa kita semua. Mohon doa kalian untuk sahabat saya yang kini masih terlantar sakit di hospital sultanah bahiyah. Dia orang Sabah tapi tak dapat beraya di sana. Dan mohon juga doa kalian untuk sepupu saya yang menghidap kanser tekak. Sedih sangat tengok keadaan dia. Apatah lagi suami pun tiada di sisi. Mohon juga doa kalian untuk ayah sahabat saya yang kini masih koma di hospital. Dan... yang terakhir..mohon doa kalian untuk saudara-saudara kita di Mesir, Syria, Palestine dan juga di mana mereka berada. Tembakkan doa2 buat mereka. Dan moga hidup kalian dilipahi rahmatNya. Aminn.

Muhasabah sat..anak2 Malaysia hancur jari kerana mercun sebab gembira sangat.. anak2 Syria hancur jari sebab di bom syiah durjana.. fikir2lah.. didiklah anak2 kita sebetulnya dengan iman..

Salam aidilfitri.

Sekian, wassalam. :)

sincerely, nurkhalilahhassan.

7 comments:

JarN Eha said...

bestnye dapat jumpe dena..jan memang follow blog dia..huhu..
Alhamdullilah.

mujahidah maisarah said...

best gilaakk jumpa kak dena.. heee

Farah Izzati said...

Subhanallah..bessnyee ilaa..comey2 blako :). Selamat Hari Raya Ila :)

nur khalilah hassan said...

Jarn > hehe.. tu la, best sngt dpt jumpa dena.!

nur khalilah hassan said...

mujahidah maisarah> :)

nur khalilah hassan said...

mujahidah maisarah> :)

nur khalilah hassan said...

Pa ah> hehe..baru nak reply ni..hihi.. Paah lagi comel sayang.. suka tengok paah tau!

Aug 13, 2013

iftar with dena bahrin

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt!iftar dengan dena.Lama lak tak hupdate belog. Bukannye sibuk sangat pown! Dah raya keenam terhegeh2 nak hupdate tentang puasa an! Hahah. Rindu sebenarnye ngan pose lagi. Alhamdulillah, kita masih lagi diberi peluang sambut raya Aidilfitri dan jugak abehkan ibadah puasa sebulan. Doakan moga ada lagi peluang untuk dipertemukan lagi dengan Ramadhan yang akan datang. InsyaAllah! Dan moga2 amalan kita masa Ramadhan lalu dapat dipertingkatkan dan istiqamah pada bulan-bulan yang seterusnya.

Sebenarnya nak cerita masa 17 Ramadhan 1434 yang lalu ni..hehe..lama punya ceritakan.. tapi masih baru lagi dalam ingatan.  Apa tidaknyaaa..saya jumpa dengan favorite blogger saya lah! Dena Bahrin! Dapat jugak jumpa adik comel tu plus dah jadi ummi saif tau! Sebenarnya jumpa dena bukanlah kebetulan..tapi sebenarnya atas satu event iftar yang dikendalikan oleh sahabatonlineshop.  Haa..krew2 diorang ni sangt2lah peramah dan sempoi. Iftar ni di cosy palace, wangsa maju! Sangat best tempatnya!


Alhamdulillah, got the lacey shawl from Miasweetopia

Ni lah tempat cosy place tu. Sangat best dan selesa. Hidangan buffet dia pun banyak sangat. Memang best. Kalau korang nak pergi tempat ni kat Wangsa Maju. Hidangan dia pun sedap jugak. So memang tak rugi sangat. Sorang dewasa dalam rm39++. Untuk kanak-kanak tak ingat pulak bape. Masa saya pergi iftar with dena bahrin ni saya ditemani kawan baik saya. So tak de lah rasa malu2 kucing masa event tu kalau p sengsorang kan. Hehe

Alhamdulillah, got the super duper comfy and best jubah dress called Rania dress from RayyanHaya

Finally, dapat jugak jumpa dena! Dena memang sempoi dan peramah. Sembang2 dengan dia rasa macam dah lama kenal. Terus dena follow ig kita tau. Hehe. Memang seronok sembang2 dengan dena. Tambah2 lagi masa iftar tu duduk sebelah dena je kan! Lagi lah syok menyembang. Hehe. Plus dapat kengkawan baru yang memang super peramah. Tu yang best. Jumpa ramai kenalan baru dan share cerita masing2.


Tu dia..antara kawan2 baru yang saya jumpa masa iftar dengan dena. Masa tu pun sembang dengan diorang rasa macam dah lama kenal.


K. Nih amek dari ig dena.


Orite, last but not least. Hope ukhwah dengan kawan2 yang baru jumpa ari tu kekal sampai bila2.dan dapat jumpa dena lagi! Hehe. Next? mungkin aisyah shakirah lak! Okey. Till then!

Tq sesangat kamu yang comel2 baca entry nih!

Ntah ape rupenye update gune mobile ni. Macam dah celaru je..huhu..

Akhir kata, selamat hari raya. Maaf zahir dan batin everyone!

P/s : dihari kita bergembira ni, masih lagi ada insan yang yang memerlukan doa kita semua. Mohon doa kalian untuk sahabat saya yang kini masih terlantar sakit di hospital sultanah bahiyah. Dia orang Sabah tapi tak dapat beraya di sana. Dan mohon juga doa kalian untuk sepupu saya yang menghidap kanser tekak. Sedih sangat tengok keadaan dia. Apatah lagi suami pun tiada di sisi. Mohon juga doa kalian untuk ayah sahabat saya yang kini masih koma di hospital. Dan... yang terakhir..mohon doa kalian untuk saudara-saudara kita di Mesir, Syria, Palestine dan juga di mana mereka berada. Tembakkan doa2 buat mereka. Dan moga hidup kalian dilipahi rahmatNya. Aminn.

Muhasabah sat..anak2 Malaysia hancur jari kerana mercun sebab gembira sangat.. anak2 Syria hancur jari sebab di bom syiah durjana.. fikir2lah.. didiklah anak2 kita sebetulnya dengan iman..

Salam aidilfitri.

Sekian, wassalam. :)

sincerely, nurkhalilahhassan.

7 comments:

JarN Eha said...

bestnye dapat jumpe dena..jan memang follow blog dia..huhu..
Alhamdullilah.

mujahidah maisarah said...

best gilaakk jumpa kak dena.. heee

Farah Izzati said...

Subhanallah..bessnyee ilaa..comey2 blako :). Selamat Hari Raya Ila :)

nur khalilah hassan said...

Jarn > hehe.. tu la, best sngt dpt jumpa dena.!

nur khalilah hassan said...

mujahidah maisarah> :)

nur khalilah hassan said...

mujahidah maisarah> :)

nur khalilah hassan said...

Pa ah> hehe..baru nak reply ni..hihi.. Paah lagi comel sayang.. suka tengok paah tau!