Dec 9, 2011

Kitty si kucing jiran

Assalamualaikum w.b.t.

Ada seekor kucing kepunyaan jiran saya, Kitty. Dia selalu datang menyibuk kat umah saya time tuan dia pergi kerja. Jom berkenalan dengan Kitty..:)

Hai, nama saya Kitty. Jiran akak. Tinggal selang 3 buah rumah je dari kanan rumah akak.

 Bila tuan saya pergi kerja, saya suka p rumah akak, best dapat landing2 kat sini. Akak cakap tak kisah pun kalau Kitty nak lepak2 sini sebab dia pun cuti sekolah katanya.

Best rumah akak ni, dapat makan whiskas banyak2, dapat main ngn aunty Tompok ngan uncle Oyen. Tapi aunty Tompok garang sikit.huhu

Akak cakap Kitty ni comel dan baik. Boleh landing lama2 kat sini.hehee

Kat rumah akak ni ade astro. Kitty suka tengok channel Animal Planet rancangan Cat 101. Banyak jugak ye species Kitty ni.

Bila dah penat tengok tv, main ngan makan, Kitty akan tidur kepenatan. Akak cakap Kitty comel bila tidur. ;p

 Kiity selalu kacau akak makan kat meja makan. Tapi akak tak kisah pun. Akak suka bagi Kitty makan. ehehe

 Kadang2 Kitty ditugaskan menghalau burung2 yang datang bertandang kat rumah akak. Maklumlah rumah flat ni tinggi. Burung kan suka singgah kat tempat tinggi2 ni. hehe.

Bila Kitty penat jaga burung, akak selalu bagi Kitty minum susu dutch laddy full cream. bestnye..:p

KITTY!!!

Ooo..pandai kamu ye, abeh whiskas berterabur kamu curi makan, remote tv ilang, kacau akak makan, tido atas kerusi ayah akak, kacau uncle Oyen nak tido. Abeh tingkap tu dah nak senget kamu duduk. Jaga burung  pebendenye..!


bukti Kitty seekor yang nakal

nak tengok lagi..ni ha suka kacau uncle Oyen.
video

Tuan kamu balik akak repot kat dia.!

Hehe..sorry akak..lain kali tak buat lagi.

^_^

p/s: Kitty memang comel..:)
Sekian, wassalam

No comments:

Dec 9, 2011

Kitty si kucing jiran

Assalamualaikum w.b.t.

Ada seekor kucing kepunyaan jiran saya, Kitty. Dia selalu datang menyibuk kat umah saya time tuan dia pergi kerja. Jom berkenalan dengan Kitty..:)

Hai, nama saya Kitty. Jiran akak. Tinggal selang 3 buah rumah je dari kanan rumah akak.

 Bila tuan saya pergi kerja, saya suka p rumah akak, best dapat landing2 kat sini. Akak cakap tak kisah pun kalau Kitty nak lepak2 sini sebab dia pun cuti sekolah katanya.

Best rumah akak ni, dapat makan whiskas banyak2, dapat main ngn aunty Tompok ngan uncle Oyen. Tapi aunty Tompok garang sikit.huhu

Akak cakap Kitty ni comel dan baik. Boleh landing lama2 kat sini.hehee

Kat rumah akak ni ade astro. Kitty suka tengok channel Animal Planet rancangan Cat 101. Banyak jugak ye species Kitty ni.

Bila dah penat tengok tv, main ngan makan, Kitty akan tidur kepenatan. Akak cakap Kitty comel bila tidur. ;p

 Kiity selalu kacau akak makan kat meja makan. Tapi akak tak kisah pun. Akak suka bagi Kitty makan. ehehe

 Kadang2 Kitty ditugaskan menghalau burung2 yang datang bertandang kat rumah akak. Maklumlah rumah flat ni tinggi. Burung kan suka singgah kat tempat tinggi2 ni. hehe.

Bila Kitty penat jaga burung, akak selalu bagi Kitty minum susu dutch laddy full cream. bestnye..:p

KITTY!!!

Ooo..pandai kamu ye, abeh whiskas berterabur kamu curi makan, remote tv ilang, kacau akak makan, tido atas kerusi ayah akak, kacau uncle Oyen nak tido. Abeh tingkap tu dah nak senget kamu duduk. Jaga burung  pebendenye..!


bukti Kitty seekor yang nakal

nak tengok lagi..ni ha suka kacau uncle Oyen.
video

Tuan kamu balik akak repot kat dia.!

Hehe..sorry akak..lain kali tak buat lagi.

^_^

p/s: Kitty memang comel..:)
Sekian, wassalam

No comments: